Presse

SJÆLLANDSKE NYHEDER 11.10.23

“Små aftenfugle”. Lone Schiøtz Nielsen

Kunstnergruppen Dyreliv udstiller på Birkelundgård under temaet Vingefang.

I udstillingsgruppen “Dyreliv” møder man kærligheden og fascinationen af dyrene, uanset hvor de kommer fra, eller hvilke vilkår de lever under. Gruppen vil i udstillingen udelukkende vise de bevingede dyr. Det bliver hovedsageligt fugle af alle slags, store som små, men sikkert også insekter og andet spændende godtfolk. Kendetegnende for værkerne er, at de er figurative. De kan både være naturalistiske og fabulerende.

Gruppen tager afsæt i naturen og de oplevelser de har med dyrene i vores omgivelser, i zoologiske haver og på rejser. Nogle af gruppens medlemmer maler og modellerer direkte foran dyrene – andre arbejder med indtrykkene i atelieret.

”Det er oplagt at beskrive vores værker som fulde af liv, udført med stort nærvær, disciplin, form og farveglæde, med en mangfoldighed af æstetiske greb, teknikker og materialer”, siger gruppen om sig selv.

Gruppen ”Dyreliv” består af syv professionelt udøvende billedkunstnere og billedhuggere. Det giver en inspirerende og varieret udstilling, hvor værkerne både står i kontrast til hinanden, og samtidig i sammenhæng med hinanden.

“Allike” Hanne Galschiøt

Fælles artist talk

Ved ferniseringen lørdag den 21. oktober vil Marie Falkenberg introducere kunstnerne i gruppen ”Dyreliv”, som en slags fælles Artist Talk.

På de øvrige udstillingsdage kan Albertslund Kunstforening ekstraordinært også invitere på en Artist Talk: Søndag den 22. oktober, kl. 14.15: Marie Falkenberg læser et lille morsomt udsnit af sin kommende bog ”forUnderlige” fugle i relation til de udstillede dyrefigurer og fortæller om fremstilling af dyrefigurer i håndlavet papir.

Lørdag den 28. oktober, kl. 14.15: Elna Christiansen fortæller om bronzestøbning.

Søndag den 29. oktober, kl. 14.15: Gina Hedegaard viser rundt i udstillingen.

– ”Dyreliv”s udstilling er i høj grad også for børn på grund af temaet DYR, siger formand for Albertslund Kunstforening, Alex Morthorst.

– Så tag endelig børn og børnebørn i hånden og gå på opdagelse i udstillingen. Der vil være laminerede ark med tegninger og navn på dyr, så man kan gå en tur og finde de enkelte dyr i billederne eller som figurer.

Til udstillingen, som holdes på Birkelundgård, Damgårdsvej 25, 2620 Albertslund, er der gratis adgang, og der er åbent alle weekenddagene 21.-22. og 28.-29. oktober kl. 14 til 17. Se mere på Kunstforeningens hjemmeside: www.albkunst.dk

“3 Ravne” Tove Møller
“Gærdesmutte ” Steen Malberg

Frederiksborg Amtsavis 30. juli. 2020

Kunstforeningen Det Ny Kastet
”Dyreliv” i Nationalparken
Fredag den 18. maj 2018
På Det Gamle Rådhus, Store Torv, Thisted

pres-w

__________________________________________________________________________

GANG GALLERIET, FARUM KULTURHUS 25. NOVEMBER – 12. JANUAR 2018

furesø-webHanne Galschiøts zebraer og leoparder i perfekt smukt streg. Andre kunstnere er langt inde i fantasiverdenen med deres dyr. Masser af dyreliv i Farum Kulturhus
Fra den 25. november til den 13. januar næste år 2018 kan man møde alle mulige forskellige dyr set af en række danske kunstnere.
Hanne Galschiøts zebraer og leoparder i perfekt smukt streg. Andre kunstnere er langt inde i fantasiverdenen med deres dyr.

____________________________________________________________________________

GIMSINGHOVED, STRUER D. 7.MARTS – 27. APRIL 2014

gimsinghoved-web____________________________________________________________________________

Æglageret d. 16. november – 22. december 2013

Masser af dyreliv på Æglageret

Udstillingsgruppen Dyreliv indtager Æglageret den kommende måneds tid. Hele 18               personer er med i gruppen, som består af professionelt arbejdende kunstnere, der for-              tolker temaet »dyr« bredt og udtrykker sig i mange forskellige materialer og teknikker.             Billedkunstneren Charlotte Bøgh har som grafisk designer og illustrator fået en præcis      naturalistisk streg med i bagagen, og fik sidste år Årets Æglagerpris sammen med         billedhuggeren Elna Christiansen for deres fællesudstilling »Mødet med Dyret«.                     Og den pris er årsagen til, at udstillingsgruppen Dyrelivs første udstilling foregår på Æglageret.

– Jeg har altid haft dyr med i min kunst, så har jeg naturligvis lagt mærke til andre                  kunstnere, der lavede dyr, og det er så blevet til udstillingsgruppen Dyreliv,                           fortæller Elna Christiansen, da Nordvestnyt mødte hende og Charlotte Bøgh i færd                     med at gøre klar til ferniseringen lørdag kl. 13.